Eriksen rekent op halve finale jeugd-EK

17 juni 2011 – Gastland Denemarken is na twee wedstrijden allesbehalve zeker van een plek in de halve finale van het jeugd-EK. Na een verlies tegen Zwitserland wonnen de Denen hun tweede wedstrijd met 2-1 van Jong Wit-Rusland, maar om de laatste vier te bereiken moet ook het laatste duel tegen Jong IJsland gewonnen worden.

Dat moet lukken, denkt Christian Eriksen. Vlak voor het jeugd-EK won Eriksen met de A-ploeg van Denemarken van IJsland en hij hoopt dat kunstje nu te kunnen herhalen. "Als we zelf winnen en Zwitserland verslaat Wit-Rusland, dan zijn we door. Gelukkig bewaar ik goede herinneringen aan IJsland. Hopelijk is dat na zaterdag nog steeds zo. Hoewel veel van de jongens van de A-ploeg nu dit EK spelen, moet het te doen zijn. Ik heb er alle vertrouwen in", zegt hij op de website van zijn club Ajax.

In de gewonnen wedstrijd tegen Wit-Rusland (2-1) nam Eriksen één van de twee Deense goals voor zijn rekening. Hij benutte de rebound van een penalty, die hij zelf gemist had. "Ik miste de penalty en dacht ‘schoot ik dan zo slecht?’, maar toen kwam de rebound en schoot ik nogal gelukkig wel raak", aldus de jonge Ajacied.

Het duel tussen Jong Denemarken en Jong IJsland is zaterdag om 20.45 uur.

Eredivisie

gerelateerd