Aan FC Twente om de vloek te verbreken

30 juli 2011, 21:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als wedstrijden om de Johan Cruijff Schaal ons de afgelopen jaren één ding leerden, was het dat het geen enkele maatstaaf was voor het komende seizoen. Wie de prijs de laatste tien jaar ook pakte, geen enkele keer werd die ploeg datzelfde seizoen ook landskampioen. Aan FC Twente dit seizoen om een eind te maken aan die merkwaardige reeks. De Tukkers wonnen zaterdag ten koste van Ajax de eerste prijs van het seizoen, 2-1. Met tien tegen elf maakte Bryan Ruiz de winnende goal.

Of het FC Twente dit jaar wel gaat lukken, weten we over een maand of negen. Zeker is wel dat coach Co Adriaanse dit seizoen weer een aardig ploegje tot zijn beschikking heeft, al kwam dat tegen Ajax maar zelden tot uiting. Dat Twente voor rust op voorsprong kwam, was min of meer per toeval. Na een leuke combinatie tussen Steven Berghuis en Tim Cornelisse leverde de rechtsback eigenlijk een slechte voorzet af, maar Theo Janssen trok de inlopende Luuk de Jong naar de grond.

Een groot verschil voor de wedstrijd maakte die rode kaart niet, FC Twente speelde ook met elf tegen elf namelijk al vooral op eigen helft. Dat Ajax toch snel op 1-1 kwam, was te danken aan een pegel van Toby Alderweireld. Via onderkant lat tekende de verdediger voor de gelijkmaker. Een pracht van de goal, maar een kwartiertje later deed Bryan Ruiz dat even dunnetjes over. De Costaricaan, na rust als invaller in de ploeg gekomen, sneed vanaf rechts naar binnen en krulde de bal met zijn linkerbeen in de verre hoek.

Regerend landskampioen Ajax slaagde er niet nogmaals in om op gelijke hoogte te komen en zag de Johan Cruijff Schaal daardoor, voor het tweede seizoen op rij, naar FC Twente gaan. Of de Tukkers daar blij mee moeten zijn, weten we in april.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen