V/d Wiel raakt niet meer zo snel onder de indruk

Koen Freriks
4 september 2011, 15:38

Gregory van der Wiel ontwikkelt zich langzaam maar zeker tot een internationaal gelouterde rechtsback. De 23-jarige Ajacied speelde al meer dan twintig interlands en kwam over de veertig keer uit in Europa Cupwedstrijden. "Ik ben geen jongetje van achttien meer”, zegt hij tegen Ons Oranje.

"Spelen tegen Brazilië vond ik in het begin nog wel indrukwekkend. Dat zijn wedstrijden op zich. Dat zijn wereldspelers. Mooi om tegen te spelen. Toen ik tijdens de WK-kwartfinale in de spelerstunnel naast die spelers stond, keek ik wel even naast me. Nu niet meer", zegt de verdediger van Ajax zelfverzekerd.

"Ik kijk tegen geen enkele speler meer op. Ik ben ook van geen enkele speler meer onder de indruk. Nee, ook van Robinho niet. Een goede speler, maar het is niet zo dat hij drie keer heeft gescoord tegen ons.”

Van der Wiel pikt er wel eentje uit, die een paar maanden geleden in de oefeninterland tegen Brazilië veel indruk op hem heeft gemaakt. "Neymar is ook een goede speler. Dat heb ik ook na de wedstrijd gezegd. Dat is een speler die heel goed kan worden, ik denk niet dat ik daar alleen in sta. Een groot talent. Neymar is heel lichtvoetig. Net als andere Brazilianen. Hij is pas negentien tenslotte. Ik moet zeggen: tegen ons speelde hij niet eens op zijn top.”

Van der Wiel is moeilijk te kloppen in één op één duels. Volgens de snelle back komt dat door zijn achtergrond. "Het boeit me eigenlijk niet tegenover wie ik sta. Ik ben geen jongetje van achttien meer. Inmiddels heb ik een WK-finale gespeeld. Zelf ben ik een straatvoetballer. Ik voetbalde vroeger veel op straat. Ik kende trucs van dat soort voetballers. Straatvoetballers kom ik op het veld ook tegen. Als ik er twee moet noemen, denk ik aan El Hamdaoui en aan Van Persie. Aan Mounir zie je echt dat hij veel op straat heeft gevoetbald. Bij het Nederlands elftal vind ik de techniek van Robin van Persie bijzonder.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen