RKC komt schrikmoment Sno in slotfase te boven

20 december 2011, 20:35   Bijgewerkt: 20 december 2011, 21:19

RKC Waalwijk kan zich na de winterstop naast de degradatiestrijd in de Eredivisie ook nog richten op het bekertoernooi. De ploeg van trainer Ruud Brood dreigde dinsdagavond in de achtste finales uitgeschakeld te worden door Go Ahead Eagles, maar boog in de slotfase op miraculeuze wijze een 0-2 achterstand om in een 3-2 zege.

De eerste voortekenen waren slecht voor de promovendus in het Mandemakers Stadion. Nadat Eagles-speler Michael Janota al binnen vijf minuten de lat teisterde en Jeroen Zoet zich diende te strekken om de rebound van Marnix Kolder te keren, moest Evander Sno zich al vroeg in de wedstrijd laten vervangen. De middenvelder klaagde over pijn in de borstkas en voelde zich duizelig, waarop Brood met het oog op het verleden besloot om zijn pupil uit voorzorg naar de kant te halen.

De aangeslagen RKC'ers kwamen halverwege de eerste helft op achterstand dankzij een treffer van Kolder. De spits rondde van dichtbij af na een knappe aanval over drie schijven van de ploeg van trainer Joop Gall. Brood greep nog voor rust in en bracht Geoffrey Castillion voor Robert Braber. De wissel sorteerde vlak voor de pauze bijna al het gewenste effect, maar de spits liet een levensgrote kans op de gelijkmaker liggen.

De thuisploeg ging koortsachtig op zoek naar de aansluiting en vond deze tien minuten voor tijd in de persoon van Castillion, die een foutje in de verdediging van de Deventenaren afstrafte. De vertwijfeling sloeg na de 1-2 toe in de achterhoede van de bezoekers, wat voor een spectaculaire ontknoping zorgde. Mitchell Schet en Ard van Peppen maakten in de slotfase dankbaar gebruik van het weifelende optreden van de bezoekers, die tot dan toe nagenoeg foutloos hadden gespeeld, en voorkwamen daarmee alsnog een verrassing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen