Mancini: "Geloof niet dat Suarez een racist is"

11 januari 2012, 19:39   Bijgewerkt: 11 januari 2012, 23:03

Luis Suarez zit momenteel een schorsing uit naar aanleiding van racistische uitlatingen aan het adres van Manchester United-verdediger Patrice Evra. De aanvaller van Liverpool zal daardoor woensdagavond ontbreken in het League Cup-duel tegen Manchester City. City-coach Roberto Mancini stak de oud-Ajacied in aanloop naar het bekerduel een hart onder de riem.

{image-old[60692][right-half][]}"Ik geloof niet dat Suarez een racist is", liet de Italiaanse oefenmeester aan de BBC weten. "Hij heeft wel een fout begaan. Maar het is onmogelijk perfect te zijn. Soms kan een speler op het voetbalveld iets doen wat hij helemaal niet wil. Dat kan door nervositeit komen."

"Het is menselijk om een fout maken. Wel is het belangrijk je excuses daarvoor aan te bieden. Te zeggen: het spijt me, ik zat verkeerd en accepteer de straf. Dat heeft Suarez gedaan en daarmee is voor mij nu de kous af", aldus Mancini.

Uit rapporten van de Engelse voetbalbond FA bleek dat Suarez Evra zeven keer voor 'negro' had uitgemaakt. De Uruguyaan hield vol dat dat woord in zijn vaderland geen racistische betekenis heeft. "Ik heb dit woord nooit denigrerend bedoeld. Iedereen die zich beledigd voelt, bied ik mijn excuses aan", liet Suarez eerder weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen