Vertonghen: "Nog vier teams in titelrace"

23 januari 2012, 08:17

Door het gelijkspel bij AZ-Ajax en de remise van PSV later die middag bij FC Utrecht, ligt de strijd om het kampioenschap in de Eredivisie nog altijd open. Ajax staat vierde, maar de achterstand op koploper AZ valt te overzien. Met een top-vier binnen vijf punten van elkaar kan de titelstrijd nog alle kanten op, denkt Jan Vertonghen.

AZ is na de eerste speelronde van 2012 nog altijd koploper en maakte ook tegen Ajax een prima indruk. Toch vindt Vertonghen niet dat de Alkmaarders favoriet zijn in de titelrace. “AZ is in mijn ogen niet dé favoriet. Er zijn vier teams die om de titel gaan strijden, AZ is er daar één van. wij ook en PSV en FC Twente doen ook volop mee."

FC Twente is door de winst op RKC Waalwijk (5-0) en de gelijke spelen van AZ, Ajax en PSV de winnaar van het weekend geworden. “Daar is Steve McClaren terug, dat is in het verleden een belangrijke factor gebleken”, zegt Vertonghen tegen FCUpdate.nl. “We moeten FC Twente dus zeker niet afschrijven. Ze staan nu ook boven ons.”

Door blessures moest Ajax het de afgelopen periode zonder onder meer Kolbeinn Sigthórsson, Derk Boerrigter en Gregory van der Wiel stellen. Bovendien viel Toby Alderweireld zondag tegen AZ uit met hamstringklachten. Hij is vermoedelijk enkele weken niet beschikbaar. Dat Ajax zondag tegen AZ uiteindelijk afsloot met een remise, is een resultaat waar Vertonghen mee kan leven. “We gingen eigenlijk voor de winst, maar als je in Alkmaar zo lang 1-0 achter staat, moet je tevreden zijn met een punt. Met dit gelijkspel kunnen we verder, onze titelkansen blijven levend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen