Feyenoord onderuit tegen Charlton

4 augustus 2005, 04:00

Erwin Koeman heeft zijn eerste nederlaag moeten slikken als Feyenoord-trainer. De ploeg van de voormalig international verloor dinsdagavond met 2-0 van het Britse Charlton Athletic. De Japanner Hirayama maakte in de slotfase zijn debuut bij de Rotterdammers, terwijl Romeo Castelen geblesseerd uitviel.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Hertha BSC keerden Patrick Paauwe, Hossam Ghaly, Karim Saïdi, Edwin de Graaf en Tim Vincken terug in de basisopstelling van de Rotterdammers. De wijzigingen leken niet het gewenste effect te hebben. Vanaf het eerste fluitsignaal was Charlton de betere ploeg en kreeg Feyenoord geen vat op het snelle Britse spel.

Na rust bracht Darren Bent zijn ploeg op voorsprong. De aanvaller zorgde twee minuten na zijn eerste doelpunt zelfs voor een verdubbeling van de score. Feyenoord kwam deze klap niet meer te boven. Dirk Kuyt, Tim Vincken en Nicky Hofs slaagden er, ondanks enkele mogelijkheden, niet meer in om de spanning nog terug in de wedstrijd te brengen.

De opstelling van Feyenoord was als volgt: Lodewijks- Östlund, Greene, Saïdi, Bahia- De Graaf, Paauwe, Ghaly- Vincken, Kuyt en Kalou. Na ruim een uur viel Romeo Castelen in voor Kalou, maar de invalbeurt van de rechtsbuiten was slechts van korte duur. Al na tien minuten moest Castelen het veld geblesseerd verlaten. Zijn vervanger was de Japanse proefspeler Hirayama, die hierbij zijn debuut voor Feyenoord maakte.