Sikora bloeit op bij NAC Breda

26 augustus 2005, 03:00

Na een aantal moeizame jaren bij Ajax en Heerenveen, moet dit weer het seizoen van Viktor Sikora gaan worden. De kleine aanvaller krijgt bij NAC Breda de kans om zich te bewijzen op zijn favoriete positie, namelijk centraal in de aanval. Bij Ajax en Heerenveen werd hij vooral gebruikt als buitenspeler, maar Sikora voelt zich bevrijd nu hij van die rol af is. "Ik voel me nu weer als een klein kind in een hele grote snoepfabriek", zegt de 27-jarige Sikora tegen FCUpdate.nl.

NAC Breda won vrijdagavond haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-0 van streekgenoot Willem II en tijdens deze wedstrijd was een opvallende rol weggelegd voor Sikora. De aanvaller ging in de tweede helft voorop in de strijd en bracht daarmee het nodige vuur in de wedstrijd. "In de rust zeiden we tegen elkaar: kom op jongens, we hebben niks te verliezen. Het eerste wat je in zo'n wedstrijd op de mat moet leggen is strijd. De wedstrijd lag een beetje lam. Ik probeer dan altijd de boel een beetje op te trekken door op alle ballen te jagen en op alles te lopen. Daarmee zweep je het publiek een beetje op en komt de wedstrijd tot leven", zegt Sikora.  

{image[239644][right-half][]}Vooraf werd verwacht dat de eerste thuiswedstrijd van NAC Breda in het teken zou staan van de terugkeer van Pierre van Hooijdonk, maar in de tweede helft was het de naam van Sikora die door de Bredase fans gescandeerd werd. "Pierre viel uit en dan moet er iemand anders opstaan", blikt Sikora terug. "Met mijn ervaring heb ik dan een beetje het gevoel dat ik degene ben die op moet staan. Ik ben één van de ouderen in het team en ik moet dan het sleeptouw pakken. Iedereen heeft daar goed op gereageerd. In de eerste helft speelden we nog vaak de lange bal op Pierre en in de tweede helft moesten we toch meer vanuit het middenveld gaan voetballen. Dat moet ook wel, want ik ben 1 meter 10 dus het heeft niet veel zin om de lange bal op mij te spelen."  

Over zijn rol bij NAC Breda is Sikora laaiend enthousiast. "Je ziet het, ik kom helemaal los. Ik jaag door, loop vrij, krijg ballen en kan mensen vrij voor de goal zetten. Het is net alsof ik weer in een heel andere wereld ben beland. Ik kan lekker doen wat ik wil. Het lijkt net alsof ik in een hele grote snoepfabriek loop, als een klein kind in een snoepfabriek", zegt de 27-jarige aanvaller met een grote grijns op zijn gezicht. "Ik voel me gewoon vrij en dat zie je denk ik ook aan mijn spel. Ik heb ontzettend veel sms'jes gehad van vrienden die zeggen dat ze de oude Sikora weer gezien hebben. Ik ben weer lekker aan het voetballen en de kop is leeg. "  

{image[239645][left-half][]}"Ik mag lekker doen wat ik wil. Als ik verdedigend gewoon mijn positie pak, laat de trainer me aanvallend vrij in mijn keuzes. Wat wil je nog meer als aanvaller?", stelt Sikora zichzelf een retorische vraag. "Het teamgevoel en de spirit binnen dit team is ook zo geweldig. Iedereen voelt elkaar heel goed aan. Het middenveld moet nog even iets beter op elkaar ingespeeld raken, maar dat is ook een kwestie van tijd."  

"We moeten gewoon in staat zijn om bij de eerste negen te eindigen", zegt de in Deventer geboren aanvaller. "Ik ga er vanuit dat we bij de eerste negen komen, maar een uitschieter naar boven is natuurlijk ook mogelijk. We nemen nu in elk geval genoegen met de achtste of negende plek. Dan hebben we de play-offs gehaald en dat is onze doelstelling. Maargoed, als we vijfde of zesde kunnen worden zullen we dat natuurlijk niet nalaten."  

Komend weekend gaat NAC Breda, mét Sikora maar zonder de geblesseerde Pierre van Hooijdonk, op bezoek bij Sparta.    

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen