Willem II heeft handen vol aan FC Dordrecht

3 augustus 2005, 06:00

Liefst 75 minuten lang wist Willem II geen raad met het degelijke spel van FC Dordrecht. In het laatste kwartier slaagden de mannen van Robert Maaskant er echter alsnog in om de wedstrijd naar haar hand te zetten. De oefenwedstrijd tussen beide betaald voetbalclubs eindigde dinsdagavond dan ook geflatteerd in 1-3 voor de Tilburgers.

Willem II, dat komend seizoen UEFA Cup-voetbal zal spelen, had dinsdagavond haar handen vol aan FC Dordrecht. De ploeg van Jurrie Koolhof bleef aanvankelijk vrij gemakkelijk op de been tegen het ietwat statische Willem II. Voor rust was Willem II weliswaar de betere ploeg, maar echt gevaarlijk werden de Tilburgers zelden.

Na rust nam het brutale Dordrecht het initiatief over van de ploeg van Robert Maaskant. Zo'n twintig minuten voor tijd ontving de ploeg hiervoor een beloning in de vorm van een doelpunt. De Liberiaanse spits Dagher omzeilde de Tilburgse defensie en liet doelman Oscar Moens, die deel uitmaakt van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal, met een knal kansloos: 1-0.

In het laatste kwartier slaagde Willem II er echter alsnog in om de wedstrijd op zijn kop te zetten. De Finse middenvelder Marko Kolsi ontpopte zich tot man van de wedstrijd door in vijf minuten tijd tweemaal doel te treffen namens de Tilburgers. In de absolute slotfase bracht aanvaller Hans Denissen de eindstand op het scorebord: 1-3.