Eriksson niet bang voor Brazilië

7 september 2005, 10:46

Voor veel mensen is Brazilië nu al de grote favoriet voor het komende WK. De goddelijke kanaries lijken momenteel met afstand de beste spelers te hebben en kwalificeerden zich met twee vingers in de neus voor het toernooi in Duitsland. Sven-Göran Eriksson, de bondscoach van Engeland, is echter niet bang voor de balgoochelaars uit Zuid-Amerika.

"Ik geeft toe dat Brazilië in de finale van de Confederations Cup geweldig voetbal speelde", zegt Eriksson, "maar daar kan ik me nu echt nog niet druk om maken. Het staat als een paal boven water dat Brazilië qua techniek misschien haar gelijke niet kent, maar in voetbal draait het niet louter om techniek. We hadden Brazilië op het vorige WK al bijna verslagen en ik weet zeker dat we hen het leven zuur kunnen maken", aldus de zelfverzekerde Zweed.

Waar Eriksson zijn vertrouwen vandaan haalt, is niet helemaal duidelijk. De bondscoach ligt onder vuur na de afstraffing tegen Denemarken (4-1) en de uiterst moeizame zege (1-0) tegen Wales. De Britten staat momenteel op de tweede plaats in poule 6 en moeten vanavond aantreden in en tegen Noord-Ierland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen