Groep 3: Oper helpt Estland langs Letland

3 september 2005, 18:05

De nieuwe spits van Roda JC, Andres Oper, heeft Estland aan een zege geholpen. Dankzij een vroeg doelpunt van de aanvaller wonnen de Esten de derby tegen Letland met 2-1. In dezelfde poule hield Rusland haar kansen op WK-deelname intact door Liechtenstein met 2-0 opzij te zetten.

Oper opende in Estland al na ruim tien minuten de score voor de thuisploeg. Lange tijd leek dit ook de eindstand te gaan worden, maar Smirnov verdubbelde halverwege de tweede helft de score. Het Letse doelpunt van Laizans in de slotminuut kon het Estse feestje niet meer bederven. Voor Letland, vorig jaar nog van de partij op het Europees kampioenschap, betekent deze nederlaag dat plaatsing voor het WK een illusie blijft.

Rusland daarentegen mag nog altijd dromen van deelname aan het eindtoernooi in Duitsland. Dankzij twee treffers van Kerzjakov wonnen de Russen met 2-0 van het nietige Liechtenstein. Door deze zege is Rusland op gelijke hoogte gekomen met Slowakije. Portugal, dat dit weekend niet in actie komt, gaat nog altijd ruim aan kop in groep 3.