Henry klaar voor strijd met de Ieren

5 september 2005, 10:06

Frankrijk kent tot dusver een allesbehalve soepele WK-kwalificatiecyclus. De haantjes speelden al vier keer gelijk en knokken met Ierland, Zwitserland en Israel om een WK-ticket. Het duel van komende woensdag, Ierland-Frankrijk, kan dan ook cruciaal worden voor de ploeg van captain Zinedine Zidane (foto).

Zowel Zwitserland, Frankrijk als Ierland staat momenteel op dertien punten uit zeven wedstrijden. Na het duel tussen Ierland en Frankrijk staan in oktober ook nog Zwitserland-Frankrijk en Ierland-Zwitserland op het programma. Spanning volop dus en Frankrijk moet eigenlijk winnen in Ierland om het lot in eigen hand te houden.

"Tot nu toe zijn alle topwedstrijden in deze poule in een gelijkspel geëindigd", weet Frankrijk-spits Thierry Henry. "Nu hebben we een situatie waarin vier ploegen nog kans maken op plaatsing voor het WK. We moeten zorgen dat wij de groep alsnog gaan winnen. Het duel met de Ieren zijn een zwaar gevecht worden, ik verwacht een harde wedstrijd."

Afgelopen zaterdag won Frankrijk nog met 3-0 van de Faeroer Eilanden, terwijl rivaal Zwitserland punten liet liggen tegen Israel. Komende woensdag spelen de Zwitsers tegen Cyprus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen