Kolkka: "Punt is beloning voor onze werklust"

22 september 2005, 14:35

Na avonturen bij het Griekse Panathinaikos, Borussia Mönchengladbach en Crystal Palace is Joonas Kolkka (31) weer terug op de Nederlandse velden. De snelle aanvaller brak eind jaren '90 door bij Willem II en PSV en wil nu bij ADO Den Haag bewijzen dat hij nog niks van zijn scherpte verloren heeft. Dat is mogelijk, want volgens Kolkka heeft ADO Den Haag een goede ploeg. "We kunnen rond de negende, tiende plaats eindigen", voorspelt de Fin.

"Ik vind dat we een goede ploeg hebben", zegt de routinier over zijn nieuwe werkgever. "Natuurlijk hebben we in wedstrijden zoals tegen Ajax nog problemen, maar dat mag ook. Ik denk dat we nog veel punten gaan halen dit seizoen. We staan nu in de middenmoot en het zou mooi zijn als we rond de negende, tiende plaats kunnen eindigen. Onze groep is misschien niet groot en breed genoeg om voor Europees voetbal te gaan, maar als we rond de tiende plaats eindigen zou dat heel mooi zijn voor de club."

"Je moet altijd blijven geloven in je kansen, tot en met de laatste minuut", zegt Kolkka met een brede grijns op zijn gezicht. "Ajax was het eerste halfuur veel beter, maar daarna hebben we ons een beetje terug proberen te knokken in de wedstrijd. Die rode kaart bij Ajax was natuurlijk ook positief voor ons. Daarna hebben we een beetje geluk gehad en toch nog een punt gepakt. Natuurlijk was iedereen moe in de laatste minuten, maar het is toch nog gelukt. Dit moeten we vaker doen", lacht hij.

Kolkka had in de voorhoede van ADO Den Haag gezelschap van Michael Mols, die voor de tweede wedstrijd op rij Geert den Ouden op de bank hield. "Het is een luxe voor ons om zulke spelers op de bank te hebben", zegt de Fin over de bijrol van spelers als Den Ouden en Roy Stroeve. "Het is alleen maar mooi, want het seizoen is lang genoeg. Je krijgt altijd blessures, dus we kunnen alle jongens goed gebruiken."

Over zijn samenwerking met Mols is Kolkka positief. Volgens de Fin merk je aan alles dat Mols een spits van Europese klasse geweest is. "Het is mooi om met Mols samen te spelen. Hij is nog niet 100% fit, maar hij is op de weg terug na zijn blessures. Je merkt dat hij elke week vooruit gaat en dat is mooi om te zien."  

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen