Oezbeken snappen niks van FIFA

6 september 2005, 15:09

De voetbalbond van Oezbekistan is woedend op de FIFA. De overkoepelende voetbalbond besloot eerder vandaag dat het duel tussen Oezbekistan en Bahrein (1-0) overgespeeld moet worden, omdat arbiter Yoshida een blunder begaan had. "Dit is niet eerlijk", stamelt Sanjar Rizayev namens de Oezbeekse voetbalbond.

Oezbekistan won het duel met Bahrein met 1-0, maar scheidsrechter Yoshida weigerde de Oezbeken na 39 minuten een strafschop te geven. Tenminste, de Japanner gaf in eerste instantie een strafschop maar tot ontzetting van alle Oezbeken werd het spel hervat met een vrije trap voor Bahrein. Oezbekistan tekende hierdoor protest aan, maar dit protest dreigt het land nu zuur op te breken. De FIFA besloot dat het gehele duel overgespeeld moet worden, tot onbegrip van de Oezbeken.

"Dit is natuurlijk niet eerlijk, we worden beroofd van een 1-0 overwinning en een glasheldere strafschop", zegt Rizayev. "We hadden in onze ogen recht op een reglementaire 3-0 overwinning. Dit was blijkbaar niet mogelijk, maar nu zullen we de FIFA vragen om het duel vanaf de 39ste minuut over te spelen en het spel te laten beginnen met een strafschop voor ons. Dat is toch veel eerlijker dan het hele duel overspelen?"

In Bahrein werd uiteraard tevreden gereageerd op het nieuws. "We vinden het niet erg om de wedstrijd over te spelen", zegt Sheikh Salman bin Ibrahim Al Khalifa namens de Bahreinse voetbalbond. "Dit is in ons voordeel, want nu hebben we weer de beschikking over een aantal spelers die terugkomen van een blessure."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen