Bestuurschaos bij Heart of Midlothian

1 november 2005, 03:00

Het seizoen begon zo leuk voor de Schotse voetbalclub Heart of Midlothian uit Edinburgh. Sportieve successen brachten hem op de eerste plaats in de competitie, voor Celtic en Glasgow Rangers. Tot tien dagen geleden onverwacht manager George Burley opstapte. Algemeen directeur Phil Anderton en voorzitter George Foulkes volgden hem maandag.

De problemen bij Hearts vinden hun oorsprong in de bemoeienis van twee Litouwers, vader en zoon Romanov. Vader Vladimir, een vermogende bankier, heeft sinds februari een meerderheidsbelang van 55,5 procent in de club. Burley was met diens vergaande bemoeienis niet erg ingenomen. Ondanks de sportieve hoogtepunten stapte hij op. Afgelopen weekeinde verloor Hearts prompt de koppositie in de Schotse Premier League door verlies (0-2) tegen stadgenoot Hibernian.

Zoon Roman Romanov kwam maandag nadrukkelijk in beeld toen de twee belangrijkste bestuursleden het voor gezien hielden. Romanov junior verenigde de functies van algemeen directeur en voorzitter onmiddellijk in één en nam zelf op die zetel plaats.

Het duo uit Litouwen heeft het ondertussen niet gemakkelijk met de pogingen een nieuwe manager te vinden. De voormalige Chelsea-coach Claudio Ranieri onderhandelde in Edinburgh maar kwam niet tot een (financieel) vergelijk. Belangrijkste kandidaat lijkt de inmiddels 72-jarige sir Bobby Robson. Ook ex-coach Nevio Scala van het Italiaanse Parma en Borussia Dortmund is in beeld.

Het vervelende voor de komende coach is dat vader Vladimir in een interview liet weten dat zo'n manager bij 'zijn' club het natuurlijk nooit alleen voor het zeggen krijgt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen