Duitsland vreest voor veiligheid in Saint Denis

8 november 2005, 02:00

De oefeninterland tussen Frankrijk en Duitsland staat op losse schroeven. Het vriendschappelijke duel tussen beide landen staat voor komende zaterdag op het programma in het Stade de France, maar dat ligt in de probleemwijk Saint Denis. Deze wijk wordt sinds enige tijd geteisterd door relschoppers, die auto's in de brand steken.

"Saint Denis is een sociaal brandpunt", weet Alfred Sengle, chef veiligheid bij de Duitse voetbalbond. "Momenteel denk ik niet dat de spelers gevaar lopen, maar we moeten de situatie niet uit het oog verliezen. In Saint-Denis is de laatste dagen veel gebeurd, dat moeten we niet vergeten. Het is dan ook logisch dat we goed nadenken over de wedstrijd van zaterdag."

"We hebben intern natuurlijk over de situatie gesproken", zegt ook de Duitse assistent-bondscoach Joachim Löw. "We hebben op dit moment nog geen redenen om onze plannen te wijzigen, maar we houden de situatie nauwlettend in de gaten. We vliegen pas vrijdag naar Parijs, dus we kunnen op het laatste moment onze plannen nog wijzigen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen