Tunesië kinderlijk eenvoudig langs Zuid-Afrika

26 januari 2006, 23:05

Titelverdediger Tunesië lijkt ook dit jaar een goede kans te maken om de Afrika Cup te winnen. De Noord-Afrikanen wonnen donderdag ook hun tweede groepswedstrijd met speels gemak. Na een 4-1 zege op Zambia wonnen Hatem Trabelsi en zijn kameraden ditmaal met 2-0 van Zuid-Afrika. Door deze overwinning zijn Tunesië en Guinee verzekerd van een plaats in de kwartfinale.

Tunesië, met Trabelsi als aanvoerder, maakte voor rust gebruik van een enorme blunder van de Zuid-Afrikaanse keeper Calvin Marlin. De tot Tunesiër genaturaliseerde Braziaan Francileudo Dos Santos zag een slap schot zo in het doel verdwijnen: 1-0. In de eerste wedstrijd had Dos Santos al drie goals gemaakt. Na de pauze verdubbelde Selim Benachour met een prachtige treffer de score tot 2-0.

Eerder op de dag won Guinee met 2-1 van Zambia. Guinee stelde die winst pas in de slotfase veilig. Pascal Feindouno scoorde in de 92e minuut met een afstandsschot, dat via de onderkant van de lat maar net over de doellijn stuitte.