FC Twente wint weer, NAC verliest weer

10 maart 2006, 22:37

Gezien de statistieken van de afgelopen weken zou FC Twente, dat vijf van de laatste zes wedstrijden wist te winnen, geen kind moeten hebben aan NAC, dat slechts tweemaal wist te winnen van de laatste 12 competitieduels. Toch was het zeker voor rust een open wedstrijd met twee gelijkwaardige teams. Na rust sloeg FC Twente toch toe: 1-0.

NAC begon met Leonardo en Johan Vonlanthen in de aanval. Vooral de kleine Braziliaan had er voor rust zin in en toverde heel wat goocheltrucjes uit zijn hoge hoed. Vrijwel alle acties strandden die in schoonheid. Toch was het Leonardo die een groot aandeel had in de grootste kans van de eerste helft; op links ging hij simpel langs Ramon Zomer en alleen voor doelman Sander Boschker koos de Braziliaan eens voor een balletje breed op zijn maatje in de aanval, Vonlanthen. De Zwitser treuzelde echter zo lang dat zijn slappe inzet van de lijn kon worden gehaald door Rahim Ouedraogo.

Het Twentse publiek had vlak voor rust graag een penalty gezien toen Touma ging liggen na een duel met Elshot. Scheidsrechter Blom wuifde dit echter terecht weg. In de slotseconden voor rust had N'Kufo de mat spelende thuisploeg op 1-0 kunnen koppen, maar Vonlanthen werkte de bal van de doellijn.

Zo open en aanvallend als de eerste helft was, zo behouden werd het na rust. Het aanvallende spel van de eerste helft was gepaard gegaan met zoveel fouten dat FC Twente-trainer Van Staa zijn jongens duidelijk de opdracht had gegeven de bal in de ploeg te houden en behoudend te spelen. Het speelveld werd kleiner en NAC wist zich daarmee geen raad. De thuisploeg had veel meer balbezit, maar dwong ook nauwelijks iets af. Er was een goede individuele actie van linksback Jeroen Heubach nodig om de wedstrijd open te breken. Zijn lage voorzet werd binnengetikt door Kennedy Bakircioglu: 1-0. Hiermee ging ook direct de wedstrijd in het slot.

NAC probeerde nog wel iets af te dwingen, door Evander Sno in de spits te zetten, maar verder dan wat afstandschoten kwamen de bezoekers niet. Ook FC Twente mistte in de slotfase de daadkracht om er nog 2-0 van te maken. De beste kans kwam nog voor Blaise N'Kufo, die de bal had afgepakt van de ver uitgekomen Davy Schollen. De Zwitserse spits lobde de bal van 25 meter, maar Elshot kopte van de lijn. En zo duurt het sprookje van Trainer Jan van Staa voort, terwijl NAC, ook onder Cees Lok steeds verder wegzakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen