Scolari: "Nog lang geen akkoord met FA"

28 april 2006, 11:11

Hoewel hij duidelijk bovenaan het verlanglijstje van de Britse voetbalbond (FA) staat om Sven-Göran Eriksson op te volgen als bondscoach, laat Luiz Felipe Scolari zich niet opjagen. De Braziliaanse trainer had deze week een gesprek met een delegatie van de FA, maar wil nog geen knopen doorhakken. "Praten kan altijd, contracten tekenen is een heel ander verhaal", stelt de huidige bondscoach van Portugal.

Scolari heeft bij de Portugese voetbalbond nog een contract tot en met het WK in Duitsland en voor zich voor die tijd rustig oriënteren. "Ik luister naar alle aanbiedingen, mijn contract in Portugal loopt immers af", zegt hij tegen The Times. "De Engelse voetbalbond is één van de geïnteresseerden, dat klopt. Er zijn echter ook verschillende andere mogelijkheden."

"In juli loopt mijn contract af, dus het is logisch dat ik luister en rondkijk. Dat is de normaalste zaak van de wereld. Ik heb aanbiedingen van nationale bonden en clubs en dat doet me goed. Het voelt altijd goed wanneer mensen je in de gaten houden. Ik ben echter een man van mijn woord en wil me tot juli eerst volledig richten op Portugal. Daarna zie ik wel. Misschien blijf ik wel in Portugal, maar dat hangt natuurlijk af van de resultaten op het WK", aldus de trainer.

Naar verluidt is Scolari ook een belangrijke kandidaat om hoofdtrainer te worden bij Real Madrid. De Braziliaan heeft sinds 2002, toen hij met Brazilië beslag legde op de wereldtitel, de werkgever voor het uitzoeken. De finaleplaats met Portugal op het EK van 2004 heeft zijn reputatie vervolgens alleen maar goed gedaan, waardoor de voetbalwereld inmiddels aan zijn voeten lijkt te liggen.

In Engeland is overigens verbaasd gereageerd op het feit dat de Britse voetbalbond in Scolari haar ideale opvolger van Sven-Göran Eriksson ziet. De publieke opinie in Engeland rekende, en hoopte, eigenlijk op een Brit. Onder meer Alan Curbishley, Steve McClaren en Sam Allardyce leken kandidaten om de nationale ploeg onder zijn hoede te nemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen