'Super Pippo' blijft een fenomeen

5 april 2006, 11:26

Vrijwel alle voetbalfans zijn het er over eens: Filippo Inzaghi is één van de meest beperkte spitsen in het mondiale topvoetbal. Hij is niet overdreven snel, heeft geen individuele actie en is bovendien ook geen man die een bal zonder problemen bij zich kan houden. Maar toch blijft de Italiaan aan de lopende band doelpunten maken. Na zijn twee treffers in de achtste finale tegen Bayern München was Super Pippo ook tegen Lyon twee keer trefzeker.

Onomstreden zal hij waarschijnlijk nooit worden, maar Inzaghi is al jarenlang een fenomeen. Je ziet hem de hele wedstrijd niet en alle doelpunten die hij maakt zijn steevast lelijke intikkers of ballen die hij eigenlijk niet helemaal goed raakt. Hoe hij het doet weet niemand, maar toch is Inzaghi elk seizoen goed voor een karrevracht aan cruciale doelpunten. Zo ook dinsdag, tegen Olympique Lyon. Eerst zorgde hij met een kopbal voor 1-0, waarna hij in de slotfase toevallig op de goede plek stond nadat een inzet van Shevchenko via beide doelpalen terug het veld in gestuiterd was.

{image[243721][right-half][]}Zo werd Inzaghi opnieuw de gevierde man bij Milan. "Ik ben ontzettend blij met mijn doelpunten. Ik had niet verwacht dat ik, na mijn twee treffers tegen Bayern, opnieuw twee keer zou kunnen scoren. Dit is een heel belangrijke overwinning voor ons. We hebben tot de laatste seconde gevochten en deze overwinning is een beloning voor onze werklust."

Dat het tot in de slotfase duurde voordat Milan het verschil kon maken, deerde Inzaghi niet. Sterker nog, dat geeft de zege voor hem nog meer glans. "Natuurlijk duurde het tot in de slotfase voordat we scoorden, maar dat hoort bij voetbal. Dat maakt dit soort overwinningen eigenlijk ook extra mooi. Als je tot in de slotfase jaagt op een winnende goal, is het heerlijk als hij alsnog valt. Dat zijn eigenlijk de lekkerste overwinningen."

Of zijn ploeg in de halve finale tegen Barcelona of Benfica speelt, maakt de Italiaanse spits niet uit. Ongeacht welke tegenstander, hij zal opnieuw op scherp staan. De sluipschutter van het mondiale voetbal is klaar voor een nieuw kunstje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen