"Vitesse tijdelijk in ander stadion"

24 mei 2006, 12:30

Vitesse dreigt komend seizoen één of twee thuiswedstrijden buiten het Gelredome te moeten spelen. De KNVB heeft grote problemen met de planning van stadion Gelredome, de thuisbasis van Vitesse. Het Gelredome heeft aangegeven dat het stadion in de periode van 15 oktober tot 5 november niet beschikbaar is voor voetbalwedstrijden omdat er dan tien concerten van Marco Borsato op het programma staan. 

"Wij zijn niet blij met het Gelredome", liet een woordvoerder van de voetbalbond weten. De bond heeft problemen met de lange periode waarin het Gelredome wordt geblokt voor voetbalwedstrijden. "Het sportieve verloop van de competitie komt in het geding als er vier speelronden geen thuiswedstrijden van Vitesse kunnen worden gespeeld."

"Het is ook een terugkerend probleem bij het Gelredome. We hebben daar problemen die we met andere multifunctionele stadions niet hebben. Wij stellen ons nu op het standpunt dat als er niet in het Gelredome gevoetbald kan worden, Vitesse in die periode maar naar een ander stadion moet uitwijken", aldus de woordvoerder van de bond.

Vrijdag praat een delegatie van de KNVB met vertegenwoordigers van het Gelredome en Vitesse. Jasper van Amstel, directeur van het stadion, reageert nuchter: "Wij blijven bij de afspraken zoals die er nu liggen. We willen wel meedenken met Vitesse en de KNVB om tot een andere datum te komen waarop Vitesse thuis kan spelen. We doen ook niets wat niet mag. De afspraken die we nu met Borsato hebben gemaakt vallen gewoon onder de contracten die we met Vitesse hebben."

Van Amstel is niet blij met de manier waarop de KNVB met de zaak omgaat. "Ik heb in de krant gelezen wat zij ervan vinden en dat vind ik een laag-bij-de-grondse manier. We weten hoe moeilijk het is om een competitieschema in elkaar te zetten. We zijn daarom al een half jaar in gesprek met Vitesse om tot een oplossing te komen. Maar ons bedrijf moet gewoon draaien. Vitesse is een goede klant, maar dat is Marco Borsato ook."

Vitesse wilde woensdag niet inhoudelijk reageren op de controverse tussen het Gelredome en de KNVB. "We wachten af wat het gesprek van vrijdag oplevert. Pas daarna willen we een reactie geven", aldus een woordvoerster.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen