Koevermans grijpt zijn kans

28 augustus 2006, 10:24

Met drie doelpunten in twee wedstrijden kent Danny Koevermans een geweldige start van het seizoen. De spits, die vorig seizoen nog genoegen moest nemen met een rol als reserve achter Shota Arveladze, lijkt in het nieuwe systeem van AZ zijn draai helemaal te hebben gevonden. "Wat mij betreft blijven we gewoon 4-4-2 spelen", zegt hij dan ook lachend tegen FCUpdate.nl.

Niet één van de dure aankopen of de alom gevierde Shota Arveladze, maar de 27-jarige Koevermans is voorlopig de grote man bij AZ. Zowel tegen NAC Breda als tegen Vitesse nam hij zijn ploeg op sleeptouw door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Danny Koef, die door de Alkmaarse fans toegezongen wordt op het deuntje van Bony M-hit Daddy Cool, is voorlopig dan ook niet weg te denken uit het elftal van Louis van Gaal.

Koevermans zelf blijft echter nuchter. Hij beseft zich dan ook zijn kans te danken heeft aan het feit dat AZ, noodgedwongen, overgestapt is naar een systeem met twee spitsen. "Vorig seizoen was Shota de absolute nummer één, in een systeem met één centrumspits. Nu is er een plekje over in de aanval. Het nieuwe systeem vergroot mijn kansen om te spelen, dat is duidelijk."

In Alkmaar is men druk bezig om alsnog een linksbuiten aan te trekken, maar Koevermans kan zich daar niet druk om maken. "Ik weet dat men aan het zoeken is, maar voorlopig spelen we gewoon met twee spitsen. Als er geen linkerspits bij komt, zal dat wel zo blijven. Als er nog wel iemand gehaald wordt, hebben we in ieder geval meer mogelijkheden", reageert hij op het streven van Louis van Gaal om een linkerspits aan zijn selectie toe te voegen.

Koevermans, die vorig seizoen negen keer scoorde, geniet in ieder geval van zijn nieuwe status binnen de selectie. "Op dit moment is het heerlijk om in dit elftal te spelen. Het gaat goed, maar het seizoen duurt natuurlijk lang. De concurrentie is moorderd, ook in de aanval."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen