Anderlecht sleept Allata voor de rechter

11 oktober 2006, 07:42

Anderlecht heeft fel gereageerd op het interview dat spelersmakelaar Pietro Allata dinsdag gaf in het Belgische blad Hubo. In het blad zegt Allata dat Anderlecht in het verleden wedstrijden gekocht heeft en dat manager Herman van Holsbeeck geld in zijn zak gestoken zou hebben bij een aantal buitenlandse transfers.

"Die van Anderlecht zijn de grootste intriganten van allemaal. Ze hebben wedstrijden vervalst, scheidsrechters omgekocht. Ik heb keiharde bewijzen", zegt Allata in het Belgische magazine. "Als mijn bom met geheimen ooit ontploft, zal dat Anderlecht en België heel veel pijn doen. Anderlecht zal vallen, net zoals Juventus", verwijst hij na de degradatie van Juventus naar de tweede divisie van het Italiaanse voetbal. 

Bij Anderlecht is men furieus over deze uitlatingen. "Het interview van Allatta in het weekblad Humo bevatte zware aantijgingen aan het adres van Herman Van Holsbeeck en RSC Anderlecht. We kunnen deze uitspraken niet meer naast ons neerleggen aangezien ze de eer van Herman Van Holsbeeck en de club aantasten. We willen zo snel mogelijk duidelijkheid brengen in de hele zaak en kiezen daarom voor de juridische weg", aldus clubadvocaat Spreutels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen