Excelsior wil stijgende lijn herpakken

Ger
28 oktober 2006, 13:24

Na een sterke start maakt Excelsior momenteel een moeilijke periode door. De formatie van trainer Ton Lokhoff verloor de afgelopen drie wedstrijden en aast zaterdagavond tegen Vitesse op een overwinning. "We gaan vol voor de winst", zegt Excelsior-verdediger Jos van Nieuwstadt tegen FCUpdate.nl.

Door de drie nederlagen op rij is de promovendus afgezakt naar een dertiende plaats op de ranglijst. Afgelopen woensdag ging de Rotterdamse formatie onderuit bij FC Groningen. "We wisten dat we daar een heksenketel konden verwachten", blikt Van Nieuwstadt terug. "Groningen is in de Euroborg in competitieverband nog altijd ongeslagen. De wedstrijd is uiteindelijk op momenten beslist. Het was een onnodige nederlaag."

Van Nieuwstadt, die deze zomer na acht seizoenen vertrok bij Willem II, wil de komende wedstrijden revanche voor de serie nederlagen. "Voorlopig maken we een wisselvallig seizoen door. We hebben tijdens een aantal duels laten zien goed te kunnen voetballen. De afgelopen wedstrijden tegen Twente, Utrecht en Groningen was het resultaat echter niet in orde. Die verliespartijen hadden zeker voorkomen kunnen worden."

Volgens de verdediger bezit de selectie van Excelsior genoeg kwaliteit om te overleven in de Eredivisie. "We hebben een redelijk goede selectie. Vooral de snelheid is één van onze wapens. Aan de andere kant hebben we te maken met een krappe spelersgroep. De blessure van Slory komt daardoor zeer ongelegen. Het zal de komende tijd zwaar worden. We hebben nu drie keer op rij verloren. We gaan daarom vol voor de winst tegen Vitesse."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen