Frau wil in beroep tegen lange schorsing

1 november 2006, 10:43

PSG-aanvaller Pierre-Alain Frau legt zich niet neer bij de schorsing van tien wedstrijd die hij vorige week opgelegd kreeg. De spits heeft bij de clubleiding het verzoek neergelegd om tegen de straf in beroep te gaan. Of de clubleiding van Paris Saint-Germain dit verzoek zal overnemen, is nog niet bekend.

Frau kreeg de straf omdat hij Sedan-speler Stéphane Noro met een grove overtreding dusdanig blesseerde, dat hij een half jaar uit de roulatie is. "Pierre-Alain heeft zich schuldig gemaakt aan een zeer grove overtreding, zonder intentie om de bal te spelen", oordeelde de tuchtcommissie van de Franse voetbalbond, waarna de spits met terugwerkende kracht voor tien wedstrijden geschorst werd.

Deze straf is volgens Frau echter veel te zwaar. De spits wil dat de tuchtcommissie haar oordeel herziet. De voorzitter van Paris Saint-Germain, Alain Cayzac, moet nu binnen enkele dagen beslissen of hij namens de club in beroep zal gaan tegen de schorsing. Mocht PSG dit doen, dan verschijnt de zaak voor de hoge commissie van de Franse voetbalbond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen