AC Milan wint in gevuld San Siro van Livorno

11 februari 2007, 17:31   Bijgewerkt: 11 februari 2007, 18:30

Ondanks alle problemen die de rellen in Catania vorig weekeinde net zich meebrachten, is er zondag weer afgetrapt in de Italiaanse Serie A. Vier van de tien duels moesten door strenge maatregelen van de overheid zonder publiek gespeeld worden. Fiorentina-trainer Cesare Prandelli: "Het voetbal heeft geen hart meer, we hebben onze ziel verkocht."

Koploper Internazionale trok zich niets van de gebeurtenissen aan en ging door waar het mee bezig was: winnen. In een leeg stadion zegevierde de club uit Milaan door doelpunten van Adriano en Hernan Crespo voor de vijftiende keer op rij. Daarmee evenaarde de club het Europese record dat wordt gedeeld door Real Madrid en Bayern München.

AS Roma moest de thuiswedstrijd tegen Parma winnen om enigszins in het spoor van Inter te blijven. Doelpunten van Francesco Totti, Simone Perrotta en Rodrigo Taddei zorgden voor een 3-0-zege.

Hierdoor blijft de achterstand van de Romeinen op Inter elf punten.

Bij AC Milan mochten alleen de 37.000 seizoenkaarthouders het debuut van Ronaldo bijwonen. De Braziliaan, die afgelopen maand overkwam van Real Madrid, kwam in de 62ste minuut als invaller binnen de lijnen. De wedstrijd tegen Livorno leverde Milan een overwinning van 2-1 op. Tsjechisch international Marek Jankulovski maakte met een prachtig afstandsschot de winnende treffer. Eerder hadden Gennaro Gattuso en Cristiano Lucarelli voor de 1-1 tussenstand gezorgd. Bij Milan stond Clarence Seedorf in de basis.

Na 75 minuten verving Cristian Brocchi de Nederlander.

De nummer drie van de ranglijst Palermo liep thuis tegen Empoli tegen een 0-1 nederlaag op. Sergio Almiron scoorde kort na de pauze de enige goal. De Siciliaanse ploeg had het lege uitvak gratis ter beschikking gesteld voor gezinnen met kinderen.

Rond de wedstrijd Brescia-Bari in de Serie B protesteerden supporters van de thuisclub vreedzaam tegen de zogenoemde spookwedstrijden. Sportkrant 'Gazetto dello Sport' becijferde dat in totaal 110.000 fans zijn getroffen door het verbod op publiek in de meeste stadions.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen