Houllier niet ongerust na zwarte serie Lyon

5 februari 2007, 08:44

Wat PSV in Nederland is, is Olympique Lyon in Frankrijk. Beide teams waren in de eerste helft van dit seizoen schier onverslaanbaar en leken freewheelend af te koersen op de titel. Maar, zowel PSV als Lyon is 2007 zeer zwak begonnen. De Franse kampioen pakte slechts één punt uit vier duels en werd bovendien uitgeschakeld in de beker. Toch maakt coach Gérard Houllier zich nog geen zorgen.

Lyon ging zondag met 1-0 onderuit bij Troyes. De manier waarop dit gebeurde, door een doelpunt in blessuretijd, was volgens Houllier tekenend voor de pech die zijn team momenteel achtervolgt. "Tegen Troyes hadden we minimaal een punt verdiend. Dat we alsnog onderuit gingen, was pure pech. Als je in een slechte periode zit, kunnen dit soort dingen gebeuren. We zitten in de hoek waar de klappen vallen, dat is duidelijk."

"We zitten in een fase waarin ieder foutje keihard afgestraft wordt", gaat hij verder. "Maar goed, juist in moeilijke tijden komen de echte topteams bovendrijven. Echte topteams komen sterker uit dit soort periodes en dat is precies wat bij ons zal gebeuren. Het seizoen is nog lang en zowel nationaal als internationaal hebben we nog uitzicht op de prijzen. Dit is gewoon een fase waar we even doorheen moeten", aldus de coach.

In de competitie heeft Lyon nog altijd elf punten voorsprong op Lille, de nummer twee.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen