Opdam schikt zich in rol als middenvelder

5 februari 2007, 14:58

Na jarenlang centraal achterin te hebben gestaan, lijkt de rol van Barry Opdam in de defensie van AZ voorlopig uitgespeeld. De 30-jarige Leidenaar heeft van trainer Louis van Gaal te horen gekregen dat hij zich voorlopig moet richten op de positie van linkermiddenvelder. Dat valt niet mee, zo laat Opdam weten aan FCUpdate.nl. "Ik ben nu eenmaal niet iemand die tien keer per wedstrijd de achterlijn haalt."

"De trainer heeft laten weten dat hij tot de UEFA Cup-wedstrijd tegen Fenerbahçe wil kiezen voor een andere bezetting in de verdediging", vertelt Opdam. Deze nieuwe bezetting houdt in dat Ryan Donk een kans krijgt als centrale verdediger en dat Opdam voorlopig niet in aanmerking komt voor een plaats in de defensie. "Dat is wel even wennen, want de laatste keer dat ik op het middenveld speelde, is alweer elf jaar geleden."

Als linkshalf in het systeem van AZ wordt Opdam bovenaan geacht om per wedstrijd een aantal keer de achterlijn te halen, om zodoende de aanvoer naar de spitsen te verzorgen. "Tsja, maar ik ben nu eenmaal niet iemand die tien keer per wedstrijd de achterlijn kan halen", weet hij. "Ik kan drie of vier keer diep gaan, maar dan houdt het wel op."

Dat AZ beter ging draaien toen Opdam gewisseld werd, daar zit de sympathieke Noord-Hollander niet mee. "Dat we wonnen van PSV, was gewoon een fantastische teamprestatie. We doen het met z'n allen. Ik begreep wel waarom de trainer me in de rust naar de kant haalde. Met Boukhari op links en Jenner op rechts zet je gewoon veel meer druk naar voren. We grepen het initiatief en dat heeft goed uitgepakt."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen