Roda slaat dubbele slag tegen Heerenveen

24 februari 2007, 21:26   Bijgewerkt: 24 februari 2007, 22:12

Roda JC had zaterdag aan een goal van Andres Oper genoeg om de drie punten tegen SC Heerenveen in Kerkrade te houden. De Est zette vlak voor rust de 1-0-eindstand op het bord. Door deze zege passeert Roda Heerenveen op de ranglijst.

Roda JC begon met veel vertrouwen aan de wedstrijd. De Limburgers waren al acht wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag was op 27 december van het vorig jaar in de uitwedstrijd tegen Ajax (2-0). Heerenveen won sinds de blessure van topscorer Afonso Alves al drie wedstrijden niet meer.

Naar mate de eerste helft vorderde, werd het spel slechter. Beide ploegen hadden moeite om goede aanvallen op te zetten en beide doelmannen werden amper op de proef gesteld. Bij feitelijk de eerste grote kans was het raak. De vroeg ingevallen Marcel de Jong stuurde Oper aan de linkerkant van het veld op avontuur. De Est vond geen Friese verdedigers op zijn weg naar het doel en liet doelman Brain Vandenbussche met een hoog schot kansloos: 1-0.

Roda-trainer Raymond Atteveld was na afloop tevreden over zijn verdedigers. "De defensie stond als een huis. Dan geef je ook weinig weg", aldus de oefenmeester. Zijn collega Gertjan Verbeek zag spits Tarvajärvi in de beginfase een paar goede mogelijkheden missen. "Hij mist zelfvertrouwen. In het tweede elftal scoort hij wel regelmatig. Vervolgens krijgen we een schlemielige goal tegen en dan is het kwaad al geschied."