Uilenberg: "Doelpunt AZ was een overtreding"

Ger
26 februari 2007, 16:34   Bijgewerkt: 26 februari 2007, 16:56

Het omstreden doelpunt van AZ-middenvelder Maarten Maartens tegen Ajax (1-1) had zondagmiddag afgekeurd moeten worden. Dat heeft Jaap Uilenberg, coördinator scheidsrechterszaken van de KNVB, maandag laten weten. Martens tikte de gelijkmaker binnen na een harde botsing tussen Demy de Zeeuw en Ajax-doelman Maarten Stekelenburg.

Jan Wegereef, de dienstdoende arbiter in het DSB-stadion, stelde na de wedstrijd geen overtreding te hebben waargenomen. Uilenberg spreekt de leidsman na bestudering van de tv-beelden tegen. "Er is inderdaad sprake van een overtreding op Maarten Stekelenburg. De Zeeuw glijdt met gestrekt been door op de doelman en dat had moeten worden bestraft met een vrije trap voor Ajax", aldus Uilenberg op de website van de voetbalbond.

Uilenberg is het wel eens met de beslissingen van Wegereef om Edgar Davids twee keer een gele kaart te geven. "Bij de eerste gele kaart gaat het om de onbesuisde wijze van inkomen. De gele kaart was op z'n plaats. Het feit of een speler al dan niet wordt geraakt, is in deze niet van belang. Bij de tweede gele kaart onderbreekt Davids met een overtreding een veelbelovende aanval. Geel dus."

De KNVB bespreekt iedere wedstrijd in het betaalde voetbal intern met de scheidsrechter. Uilenberg: "De wedstrijd tussen AZ en Ajax dus ook. Maar wat de uitkomst is van die evaluatie, blijft intern."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen