Van Nieuwstadt mist onbevangenheid bij Excelsior

9 februari 2007, 07:58

Na negen nederlagen op rij is Excelsior afgezakt tot een positie onder de beruchte rode streep. De ploeg van trainer Ton Lokhoff, die zo goed aan het seizoen begon, weet dan ook dat het de komende wedstrijden alles uit de kast zal moeten halen om degradatie te ontlopen. "Alle spelers, ook jongens die niet spelen, moeten beseffen dat het maar om één ding gaat en dat is de club", weet verdediger Jos van Nieuwstadt.

Excelsior was tijdens de eerste weken van het seizoen dé verrassing van de Eredivisie, maar de laatste weken lijkt weinig meer te lukken. Dat heeft meerdere oorzaken, vindt Van Nieuwstadt. "Het is natuurlijk zo dat tegenstanders ons in het begin niet goed kenden en niet wisten wat onze sterke punten waren. Daarbij speelden we zelf onbevangen en frivool. Nu we negen keer op rij verloren hebben, ga je toch met meer zorg naar tegenstanders kijken. We moeten zien dat we die onbevangenheid en frivoliteit van het begin terugkrijgen."

Toch benadrukt Van Nieuwstadt dat Excelsior niet een crisis aangepraat moet worden. "Iedereen wist dat het een lastig jaar zou worden, maar als je na veertien wedstrijden zestien punten hebt, komt bij iedereen toch het geloof dat er iets moois kan gebeuren. Als je dan vervolgens een serie neerzet van negen wedstrijden zonder punten is dat natuurlijk teleurstellend. Als je vantevoren had gezegd: na 23 wedstrijden staan jullie zestiende, zou dat niet tegenvallen. Maar negen nederlagen op rij is niet iets om trots op te zijn. Aan de andere kant, als we er straks inblijven, zal niemand daar meer om malen."

Bron: sc-Excelsior.nl

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen