Ferguson haalt Chinees bij de selectie

Ger
13 maart 2007, 14:50   Bijgewerkt: 13 maart 2007, 14:57

De Chinese voetbalwereld zal waarschijnlijk een grote opkikker krijgen. Na het historische debuut van PSV'er Sun Xiang in de Champions League, lijkt nu het debuut van Manchester United-spits Dong Fangzhou in de Premier League aanstaande. De Chinees werd in januari 2004 door de Mancunians gecontracteerd maar heeft nog steeds zijn debuut niet gemaakt. 

Sir Alex Ferguson ziet zichzelf nu echter genoodzaakt een beroep te doen op de 22-jarige spits. Na het vertrek van Henrik Larsson en de blessures van Ole Gunnar Solskjær en Louis Saha bleven er weinig spitsen over in de selectie van de Schot. Ferguson legt de selectie van de Chinees uit: "Hij heeft een aantal magnifieke kwaliteiten. Dong is ontzettend snel en is bovendien erg sterk. Hij is een atletische jongen. Daarom heb ik hem bij de selectie gehaald."

Fangzhou kwam eerder 2,5 jaar uit voor Antwerp FC, de satelietclub van ManUnited. In de Belgische tweede divisie liep de Chinees bijna een op twee. In 70 wedstrijden wist hij 34 maal het net te vinden. In China speelde de achtvoudig international voor de topclub Dalian Shide.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen