Rampzalig einde aan rampzalig seizoen Feyenoord

13 mei 2007, 16:17   Bijgewerkt: 13 mei 2007, 17:04

Voor Feyenoord is een einde gekomen aan een rampzalig seizoen. In eigen huis kwam de formatie van Leo Beenhakker niet verder dan 1-1 tegen FC Groningen en dat was niet genoeg om de 2-1 nederlaag van afgelopen donderdag in Euroborg weg te poetsen. Hierdoor grijpt Feyenoord naast Europees voetbal en gaat FC Groningen met FC Utrecht strijden om het laatste UEFA Cup-ticket.

Na de 2-1 nederlaag in Euroborg wist Feyenoord wat het in de eigen Kuip te doen stond. Er moest gewonnen worden, anders zou uitschakeling een feit zijn. Dat klonk als een haalbare opgave, een paar jaar geleden zou Feyenoord zijn hand niet hebben omgedraaid voor een thuisoverwinning op FC Groningen. Tegenwoordig is het echter niet meer zo vanzelfsprekend dat Feyenoord heerst in de eigen Kuip. Eerder dit seizoen stapte de formatie van coach Ron Jans immers al met een 0-4 zege het veld af en de laatste thuiszege van Feyenoord dateert alweer van drie maanden geleden, namelijk van 12 februari van dit jaar. Toen werd FC Utrecht met 2-0 opzij geschoven.

Deze stand was voor Feyenoord voldoende om door te gaan naar de finale, waardoor FC Groningen moest komen. Dat deed de ploeg ook. Met name via de levensgevaarlijke Luis Suarez, die zich binnen één seizoen heeft opgewerkt tot één van de grote sensaties van de Eredivisie, kwam de formatie van Ron Jans er een aantal keer zeer dreigend uit. Zo schoot Theo Lucius bijna in eigen doel na een weergaloze actie van de Uruguayaan en via doelman Henk Timmer een schot van de Groningse topscorer Erik Nevland maar net via de lat over zijn doel te tikken.

FC Groningen hield stand, waardoor Feyenoord een dramatisch seizoen dramatisch afsluit. Na een zevende plaats in de competitie waren de play-offs de enige manier om alsnog Europees voetbal af te dwingen. De murw gebeukte ploeg van Erwin Koeman ging onder interim-coach Leo Beenhakker weliswaar met nieuw elan de play-offs in, maar het was niet voldoende om FC Groningen over twee wedstrijden te verslaan. Voor de Rotterdammers is het dan ook een kwestie van uithuilen en opnieuw beginnen. In een seizoen zonder Europees voetbal moet de ploeg gaan proberen om weer een beetje glans terug te krijgen. Want glans, dat was dit seizoen heel ver te zoeken bij de diep gevallen topclub.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen