Roma grijpt beker ondanks verlies

Koen Freriks
17 mei 2007, 19:48   Bijgewerkt: 17 mei 2007, 20:04

AS Roma heeft donderdag haar hand gelegd op de Coppa Italia. De ruime thuiszege (6-2) bleek voldoende voor de Romeinen om donderdag in Milaan een klein verlies tegen Inter Milan te leiden (2-1).

Het tweede duel leek slechts een formaliteit te worden na de forse uitslag uit de eerste wedstrijd. Roma bleek dan ook niet zo geïnspireerd als in het thuisduel. Inter daarentegen speelde vrijuit op zoek naar doelpunten. Bij rust was het nog 0-0, maar vlak na rust bracht Hernán Crespo met zijn doelpunt moed bij de blauw-zwarten. Julio Cruz maakte zes minuten later de 2-0, waardoor Inter weer volop hoop kreeg.

Een rode kaart van Iván Cordoba gooide echter roet in het eten. De verdediger van Inter moest het veld verlaten na een opzichtige handsbal, wat hem op zijn tweede gele kaart kwam te staan. Met een man meer speelde Roma de wedstrijd uit en maakte het zelf nog een doelpunt. Simone Perrotta (foto) passeerde doelman Francesco Toldo na een pass van Francesco Totti: 2-1.