Siena wil sponsor in clubnaam

11 mei 2007, 14:46   Bijgewerkt: 11 mei 2007, 15:33

AC Siena onderzoekt de mogelijkheden om haar naam te  veranderen. De Italiaanse club heeft een nieuwe hoofdsponsor, Banca Monte dei Paschi, en wil die naam, als onderdeel van het sponsorcontract, in haar clubnaam verwerken. Mits goedgekeurd zou de club niet meer als AC Siena door het leven gaan, maar als Montepachi Siena. 

Het verwerken van sponsors in de namen van clubs is geen nieuw fenomeen. In Azië is het al een beproeft concept, daar hebben verschillende teams hun hoofdsponsors in de naam verwerkt. Zo is het Chinese topteam Dalian Shide hernoemd naar de Shide Group, dat eigenaar van de club is en het Japanse team Urawa Red Diamonds is vernoemd naar het logo van autofabrikant Mitshubishi, dat in haar beeldmerk drie kleine rode diamanten heeft.

Austria Salzburg uit Oostenrijk veranderde haar naam in Red Bull Salzburg nadat het met drankjesfabrikant Red Bull tot een sponsorovereenkomst kwam. Red Bull kwam overigens tot een zelfde soort constructie met de New York Metrostars, dat tegenwoordig als Red Bull New York door het leven gaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen