Stuttgart of Schalke: climax in Duitse Bundesliga

19 mei 2007, 02:00   Bijgewerkt: 19 mei 2007, 13:05

Vandaag om 17.20 uur kan VfB Stuttgart, voor het eerst sinds vijftien jaar, weer kampioen van Duitsland zijn. De ploeg hoeft alleen nog maar de thuiswedstrijd tegen het zwakke Energie Cottbus te winnen, dan is de landstitel een feit. Het zou voor Stuttgart een bekroning betekenen van een prachtig seizoen, waarin de ploeg vanaf de achttiende positie langzaam maar zeker naar de top klom.

Wie op 13 augustus had gezegd dat VfB Stuttgart kampioen van Duitsland zou worden, was ongetwijfeld recht in zijn gezicht uitgelachen. Die Schwaben waren het seizoen een dag eerder immers begonnen met een beschamende 0-3 thuisnederlaag tegen 1.FC Nürnberg. Een week later volgde weliswaar een nipte zege op Bielefeld (2-3), maar een week later ging het opnieuw mis. Ditmaal was Borussia Dortmund, dat destijds nog onder leiding stond van Bert van Marwijk, in Stuttgart met 1-3 te sterk.

De vraag is nu vooral: hoe gaat Stuttgart met de druk om? In Nederland zagen we eerder AZ al bezwijken op de laatste speeldag, maar Veh denkt niet dat dit zijn team ook zal gebeuren. "We spelen het hele seizoen al onder druk", weet hij. "Kijk, in de eerste weken hadden we de druk om uit de onderste regionen te komen. Daarna moesten we per sé winnen om in de race te blijven voor UEFA Cup-voetbal en vervolgens hadden we een alles-of-niets wedstrijd tegen Bayern München om een Champions League-ticket. Vorige week wisten we tenslotte gedurende de wedstrijd dat we de kans hadden om Schalke te passeren en ook toen gingen we uitstekend om met deze druk. Ik maak me dan ook geen zorgen", aldus de coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen