Wigan wil West Ham voor de rechter slepen

3 mei 2007, 16:46   Bijgewerkt: 3 mei 2007, 17:06

De strijd om degradatie in Engeland kan, als West Ham United het hoofd boven water houdt, een heel vervelend staartje krijgen. Dave Whelan, de voorzitter van Wigan Athletic, heeft laten weten de Britse bond en West Ham voor de rechter te slepen, als the Hammers zich ten koste van zijn Wigan handhaven op het hoogste niveau.

Momenteel staat West Ham nog onder de rode streep, maar de ploeg heeft Wigan in punten al achterhaald. Alleen op basis van het iets betere doelsaldo staat de formatie van Denny Landzaat nog boven de formatie uit Londen. 

Wigan-preses Whelan vindt echter dat West Ham punten in mindering moet krijgen, omdat het met de transfers van Javier Mascherano en Carlos Tevez de transferregels verbroken heeft. De ploeg ging afgelopen zomer in de fout door via een derde partij, het bedrijf Media Sports Investments, beide Argentijnen binnen te halen. West Ham kreeg hiervoor een geldboete van acht miljoen euro, maar volgens Whelan voldoet alleen een puntenstraf.

"West Ham heeft een zware overtreding begaan", vindt hij. "Ze hebben de wet gebroken. Als we de mogelijkheid hebben om ze hiervoor voor de rechter te slepen, zullen we dat zeker doen. West Ham moet tien punten in de mindering krijgen. Als het recht zegeviert, degradeert West Ham uit de Premier League", zo besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen