Woedende Vos eindigt mogelijk als Zidane

22 mei 2007, 11:13   Bijgewerkt: 22 mei 2007, 11:37

Er is mogelijk een wel heel zuur einde gekomen aan de loopbaan van Henk Vos. De spits van RBC Roosendaal kreeg zondag, in de play-off tegen Excelsior, een rode kaart. En aangezien hij heeft aangegeven te stoppen als zijn team promoveert, is de kans aanwezig dat dit het laatste duel uit zijn loopbaan was. "Het zou een vreemd einde zijn, maar Zidane zal zich zijn afscheid ook anders hebben voorgesteld." 

Overigens heeft Vos geen goed woord over voor arbiter Kuipers, die hem zondag van het veld stuurde. Vos kreeg binnen één minuut twee keer geel, nadat teamgenoot Sven Delanoy naar de grond ging. "Toen de scheids floot voor een andere overtreding, attendeerde ik hem op Sven. Zo van: 'ga eens kijken'. Uit mijn standpunt leek het een elleboogstoot. Bij Excelsior zeiden ze dat het geen opzet was. Is mogelijk, ik kan het best verkeerd gezien hebben. Alleen komt Kuipers na anderhalve minuut terug mijn kant op en geeft me geel met de boodschap: 'Omdat je tegen mij zegt wat ik moet doen'. Ik was totaal verbouwereerd", zegt hij in BN/ De Stem.

De spits claimt dat Kuipers hierna, de hij weg wilde lopen, nog iets riep. "Omdat ik het niet verstond, vroeg ik: 'sorry, wat zeg je?' Toen herhaalde hij: 'ik zal eens even laten zien wie hier populair is'. Dat eerste geel sloeg al nergens op, en dan zo'n provocatie. Waarom zegt hij zoiets tegen mij? Dan vraag je toch om een reactie?"

Vos reageerde inderdaad, waarop hij rood kreeg. "Ik heb niet gescholden, hem geen ziektes toegewenst. Ik zei wel: 'als je een flinke vent bent, moet je na de wedstrijd buiten het veld komen kijken, dan kun je zien hoe populair ik hier ben'. Als antwoord op wat hij zelf zei. Maar geen belediging, geen bedreiging, dat zweer ik op de hoofden van mijn kinderen", aldus de voormalig Feyenoorder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen