Taylor: "De Haan noemde me een valsspeler en lafaard"

Koen Freriks
21 juni 2007, 18:57   Bijgewerkt: 21 juni 2007, 19:29

Foppe de Haan zette woensdagavond heel het Abe Lenstra-Stadion op zijn kop toen hij tijdens de zinderende strafschoppenreeks opeens het veld betrad, om de scheidsrechter ergens op te wijzen. De bondscoach van Jong Oranje kreeg zijn gelijk dat er nog één Engelse speler, Phil Taylor, een strafschop moest nemen, voordat een speler voor de tweede keer een penalty mocht nemen. De verdediger nam de strafschop uitstekend, maar zegt wel door De Haan voor "lafaard" en "valsspeler" uitgescholden te zijn. 

De Haan merkte tijdens de strafschoppenreeks scherp op dat één speler van de Engelse opponent nog niet was geweest. De coach vond dat Taylor, die niet bekend staat als een van de meest begaafde penaltynemers, zich aanstelde met zijn blessure en best de strafschop kon nemen. De Haan liep op de scheidsrechter af, zorgde voor veel bombarie, maar kreeg uiteindelijk gelijk.

Een dag na de uitschakeling van de Britten zegt Taylor door De Haan uitgejouwd te zijn. "Ik was net op weg om penalty nummer 10 te gaan nemen, toen de vierde official tegen me zei dat ik eraf moest", zo verklaarde Taylor, die daarmee zegt dat de official zijn blessure opmerkte. "Toen ik wegliep, noemde hun trainer (De Haan, red.) mij een lafaard en een valsspeler, maar ik had daar verder geen problemen mee."

"Ik wilde de strafschop nemen en zijn ongelijk bewijzen. Ik was verbaasd dat hij me zo noemde, maar er was geen beter gevoel toen ik de bal tegen de netten schoot", zo zegt Taylor over zijn benutte strafschop. 

Bron: The Daily Mail

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen