Ajax bevestigt komst Luque

25 augustus 2007, 13:30   Bijgewerkt: 25 augustus 2007, 13:42

Wat al dagen in de lucht hing, is nu definitief: Albert Luque verruilt Newcastle United voor Ajax. De Amsterdamse club heeft zaterdagmiddag officieel bekend gemaakt dat de Spaanse spits een driejarig contract getekend heeft. 

Luque, die nog wel medisch moet worden gekeurd, mag woensdag niet meedoen in de uitwedstrijd van Ajax tegen Slavia Praag. Hij is na volgende week wel voor alle Europese duels van zijn nieuwe werkgever beschikbaar.

Luque vormde bij Deportivo la Coruna een gouden aanvalskoppel met Roy Makaay. De huidige spits van Feyenoord mocht zich met dank aan Luque in 2003 tot Europees topscorer laten kronen. De clubleiding van Feyenoord wilde het succesvolle duo weer bij elkaar brengen. Ook PSV probeerde de Spanjaard afgelopen week vergeefs naar Eindhoven te halen. De landskampioen onderhandelde begin dit kalenderjaar ook al met de aanvaller.

Luque speelt net als Luis Suarez graag links in de aanval of vlak achter de centrumspits. De kans is groot dat Ajax dit seizoen vaak gaat afwijken van de traditionele speelwijze met een centrumspits en twee diep spelende vleugelspitsen. Ajax was na het vertrek van Sneijder aanvankelijk op zoek naar een aanvaller en middenvelder. Bij gebrek aan goede en betaalbare alternatieven lijkt de club de selectie met de komst van Luque nu rond te hebben.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen