Ajax doet weer eens aan klantenbinding

30 september 2007, 16:14   Bijgewerkt: 30 september 2007, 18:20

Ajax heeft zich alleen aan kop van de Eredivisie genesteld. De Amsterdammers moesten de koppositie de afgelopen week nog delen met PSV, maar profiteerden optimaal van het slippertje van de Eindhovenaren bij NAC Breda (1-1). Het thuisduel met VVV Venlo werd, ondanks een snelle 0-1 achterstand, eenvoudig met 6-1 gewonnen. Albert Luque was de meest opvallende man. Hij scoorde binnen twintig minuten twee keer, maar viel vervolgens geblesseerd uit.

De fans van Ajax werden niet bepaald verwend, de afgelopen weken. Ajax won weliswaar zijn wedstrijdjes, maar dat ging niet gepaard met leuk of goed voetbal. Tegen Heracles (0-1), Dinamo Zagreb (0-1), AZ (2-3) en Kozakken Boys (1-2) overtuigde de Amsterdamse formatie geen moment en waren de zeges puur te danken aan individuele acties van één van de aanvallers en de uitstekende vorm waarin doelman Maarten Stekelenburg verkeerde.

Henk ten Cate

Henk ten Cate

De schrik was dan ook groot, toen VVV na vier minuten brutaal de leiding nam. Karim Soltani profiteerde van miscommunicatie in de Amsterdamse defensie en kopte een verre ingooi van Mike Mampuya bij de eerste paal binnen. Dit tot ontzetting van het publiek in de ArenA, dat spontaan een enorm fluitconcert op het speelveld liet neerdalen.

Nog voor rust zorgde Ajax er voor dat de wedstrijd definitief gespeeld was. Nadat eerst Hedwiges Maduro bij de tweede paal de 3-1 binnengleed, zorgde Dennis Rommedahl met een curieus doelpunt voor de vierde Amsterdamse goal van de middag. Het schot van de invaller, die al na 25 minuten in het veld kwam voor de geblesseerde doelpuntenmaker Albert Luque, leek voorlangs te gaan, maar Begois was zo vriendelijk om de bal met links keihard in zijn eigen doel te trappen. Dit tot grote hilariteit van het Amsterdamse publiek, dat niet wist of het nu moest juichen of in lachen uit moest barsten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen