Buijs: "Af en toe ernaast staan is geen drama"

28 september 2007, 12:30

Twee keer kreeg Danny Buijs afgelopen zomer te horen, dat Feyenoord hem liever kwijt dan rijk was. Even zo vaak moest de Rotterdammer slikken, maar besloot hij om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Hij wilde vechten voor zijn kans, want als kleine jongen droomde hij er al van om speler van Feyenoord te zijn. En niet zonder resultaat, want tot dusver kwam hij dit seizoen iedere wedstrijd in actie. Meestal als invaller, maar woensdag tegen FC Utrecht zelfs als basisspeler. FCUpdate.nl sprak met hem. "Het blijft een verademing om hier te spelen."

Ruim een jaar geleden ging er voor Danny Buijs een droom in vervulling. Feyenoord plukte de middenvelder weg bij FC Groningen, de club waar hij een ijzersterk seizoen gedraaid had. Buijs, Rotterdammer in hart en nieren, kon zijn geluk niet op. Maar na één jaar leek de droom alweer voorbij. Na een dramatisch seizoen, waarin Feyenoord zelfs naast Europees voetbal greep, kreeg hij tot tweemaal toe te horen dat Feyenoord van hem af wilde. "De eerste keer was direct na afloop van het seizoen, de tweede keer net voordat het nieuwe seizoen zou starten. Dat was natuurlijk een klap in mijn gezicht, en ik heb wel even getwijfeld over mijn positie. Want ik had natuurlijk geen zin om iedere week op de tribune te zetten. Als ik op de tribune wil zitten, koop ik wel een seizoenkaart", zegt 25-jarige middenvelder.

Tijdens de eerste vijf competitiewedstrijden begon Buijs op de bank, maar kwam hij steevast als invaller in het veld. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld als ik op de bank moet beginnen, iedere voetballer wil immers elke wedstrijd spelen. Daar train je ook voor. Maar om er bij een club als Feyenoord af en toe naast te staan, is geen drama. Zeker niet in deze selectie, met al deze goede spelers. Bovendien zie ik het als een beloning dat ik tot op heden iedere wedstrijd gespeeld heb, variërend van vijf tot 88 minuten. Dat is voor mij een teken dat de trainer tevreden over me is en dat ik dicht tegen een basisplaats aan zit. Dat zag je deze week ook. Als er mensen wegvallen, krijg ik een basisplaats, zoals in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht."

Voorlopig schikt Buijs zich dus in zijn rol als twaalfde of dertiende man. Voorlopig, want hij sluit niet uit dat daar in de winterstop verandering in komt. "Tsja, Feyenoord heeft aangegeven dat ze in de winter spelers erbij willen halen. Dan moet ik natuurlijk maar afwachten hoe de situatie wordt en wat de trainer met me van plan is. Maar tot die tijd blijf ik gewoon keihard mijn best doen. En ik heb gewoon de intentie om te blijven, dat moge duidelijk zijn. Want het blijft gewoon een verademing om hier te voetballen. En een prijs winnen met Feyenoord zou geweldig zijn. De beker? Nou, ik win liever die andere prijs", knipoogt hij, "Als dat lukt, ben ik een maand dronken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen