Groep B: Italië wint, Schotland verrast Frankrijk

12 september 2007, 23:03   Bijgewerkt: 12 september 2007, 23:42

De situatie in Groep B heeft een zeer verrassing wending gekregen. Koploper Frankrijk verloor thuis met 0-1 van Schotland, terwijl wereldkampioen Italië op bezoek bij Oekraïne met 1-2 zegevierde. Hierdoor staat Schotland nu eerste, voor Italië. Frankrijk, dat derde staat, moet ineens vrezen dat het buiten de EK-boot gaat vallen.

Frankrijk had met een zege op Schotland een flinke stap kunnen zetten naar het EK, maar het tegendeel gebeurde. Schotland, dat eerder deze kwalificatiecyclus in Glasgow ook al met 1-0 gewonnen had van de Fransen, pakte door een treffer van McFadden de volle winst. Hierdoor hebben de Schotten ineens goede papieren om het WK te halen. De ploeg speelt nog thuis tegen Oekraïne en Italië en moet nog op bezoek in Georgië. 

Italië staat sinds vandaag ineens tweede. De ploeg won in Oekraïne knap met 1-2, door twee doelpunten van Di Natale. Tussendoor scoorde Shevchenko voor Oekraïne, dat door deze nederlaag het EK wel kan vergeten. Italië daarentegen heeft plaatsing voor het EK nu in eigen hand. De ploeg speelt nog thuis tegen Georgië en Faröer Eilanden, twee duels die in principe simpel gewonnen moeten worden. De uitwedstrijd tegen Schotland zal vermoedelijk beslissend worden.

Voor Frankrijk is de situatie nu simpel. De ploeg móet haar resterende drie wedstrijden winnen, onder meer in Kiev tegen Oekraïne. Lukt dat, dan gaat de ploeg naar het EK, omdat Schotland en Italië nog tegen elkaar spelen. Maar morst Frankrijk nog ergens punten, dan zal het het EK vrijwel zeker moeten missen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen