IJzersterk PSV vernedert Feyenoord

23 september 2007, 16:15   Bijgewerkt: 23 september 2007, 17:31

Feyenoord dacht hem al binnen te hebben, deze zomer. Technisch directeur Peter Bosz had al veelvuldig contact gehad met Kenneth Perez, die bij Ajax op een dood spoor terecht gekomen was. Bosz ging er vanuit dat de Deen naar de Kuip zou komen, maar Perez besliste anders. Hij koos voor PSV en liet zondag zien waarom Bosz daar zo van baalde. Want mede dankzij twee goals van de weergaloze Perez eindigde de topper tussen PSV en Feyenoord in 4-0.

Feyenoord trad tegen PSV dus aan met de momenteel sterkst denkbare formatie, maar had feitelijk geen schijn van kans tegen de Eindhovenaren. Na een weinig enerverend eerste half uur, waarin Eric Addo al verzuimde de 1-0 te maken toen hij na een vrije trap van Mike Zonneveld finaal over de bal heen maaide, begon de grote Kenneth Perez-show. Eerst profiteerde de Deen optimaal van matig verdedigen van Kevin Hofland, die de bal niet weg wist te werken. Perez bedacht zich geen moment en knalde op prachtige wijze de 1-0 in de korte hoek achter Timmer. Dit doelpunt sloeg in als een bom bij Feyenoord, want in de tien minuten die nog volgden tot de rust werd de ploeg aan alle kanten voorbij gelaten. Eerst zorgde Edison Mendez van dichtbij voor 2-0, waarna Kenneth Perez met een geweldige pegel via binnenkant paal de 3-0 tegen de touwen schoot.

De Rotterdammers leden hierdoor niet alleen de eerste nederlaag van het seizoen, maar ook gezichtsverlies. Want verliezen in Eindhoven kan, dat is geen schande. Maar de manier waarop de ploeg van Bert van Marwijk zoekgespeeld werd door de landskampioen, moet de Rotterdammers toch zorgen baren. Want PSV was niet één, maar twee klassen beter dan de Kuipbewoners, die na de zeges tegen achtereenvolgens Utrecht, NAC, Willem II en Roda al stiekem droomden van de landstitel. Na de afstraffing in Eindhoven, kunnen de Rotterdammers die droom weer even laten varen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen