PSV start CL-seizoen met nipte zege op CSKA

19 september 2007, 22:35   Bijgewerkt: 20 september 2007, 00:13

PSV heeft de start die het zich wenste. De ploeg wist dat het de thuiswedstrijd tegen CSKA Moskou eigenlijk móest winnen, om niet direct achter de feiten aan te lopen. Door de 2-1 zege die de Eindhovenaren boekten, door goals van Lazovic en Perez, heeft PSV nu direct een eerste stap gezet richting de tweede ronde.

Koeman kondigde het al aan, voorafgaand aan de wedstrijd. Hij zou zijn team aanpassen aan CSKA, zo liet de coach luid en duidelijk weten. "Want in het verleden heb ik dat, als trainer, wel vaker gedaan. En niet zonder succes", stelde de trainer. Koeman had van zijn assistent Tonnie Bruins Slot gehoord dat CSKA een systeem met vijf verdedigers hanteerde, waarvan de buitenste twee continu opstoomden naar voren. Bovendien beschikte de ploeg over gevaarlijke aanvallers, waardoor het een levensgevaarlijke countermachine was.

Door deze aanpassingen van Koeman stonden er bij PSV zeven veldspelers in het veld, die vooral defensief dachten. Offensief was de Eindhovense formatie afhankelijk van Ibrahim Afellay, Danny Koevermans en Danko Lazovic. PSV liet CSKA komen, waardoor het er aanvankelijk meer op leek dat CSKA thuis speelde, dan PSV. De Moskovieten maakten het spel, PSV slaagde er amper in om eruit te komen. Pas na een half uur werd PSV voor het eerst echt gevaarlijk, maar deze kans ontstond met meer geluk dan wijsheid. Via een been van een Rus kwam Lazovic in balbezit, die zomaar door kon stomen richting het doel. Zijn schot werd echter gered door doelman Mandrykin.

Na rust deed PSV eindelijk wat iedereen al vanaf het eerste fluitsignaal hoopt te zien, namelijk vol op de aanval spelen. CSKA werd vanaf het eerste fluitsignaal vol onder druk gezet, want binnen drie minuten resulteerde in twee enorme kansen voor Danny Koevermans. De spits had het vizier echter niet op scherp staan, vooral toen hij de bal na een voorzet van Lazovic in een leeg doel kon koppen. Koevermans 'vergat' de bal te raken, waardoor de kans verloren ging.

Met de voorsprong op zak liet PSV zich weer inzakken. De buit was binnen, nu was het alleen nog zaak om de zege over de streep te trekken. De overwinning kwam nog in gevaar toen Zhirkov alleen voor PSV-keeper Gomes opdook, maar de Rus schoot voorlangs. Hierna zorgde Kenneth Perez voor de beslissing in de wedstrijd, door vanaf een meter of vijftien snoeihard raak te schieten in de korte hoek. Vagner Love bracht de stand in de 89ste minuut nog wel op 2-1, na een fout van Jan Kromkamp, maar verder kwamen de Moskovieten, ondanks een kopkans voor Vagner Love in blessuretijd, niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen