Ten Cate: "Ploeg verdient meer krediet"

28 september 2007, 15:22   Bijgewerkt: 28 september 2007, 15:32

Ajax staat bovenaan in de competitie, zit in tegenstelling tot bijvoorbeeld AZ en PSV nog in de KNVB beker en heeft bovendien goede papieren om ten koste van het sterke Dinamo Zagreb de groepsfase van de UEFA Cup te halen. En toch is er veel kritiek op de Amsterdammers, met name op de defensieve speelwijze van de club.

Dat is voor een deel onterecht, vindt coach Henk ten Cate. Hij erkent dat het spel van zijn elftal beter kan, maar benadrukt dat Ajax in een lastige situatie zit. "Omdat veel spelers ontbreken door blessures, hebben we bijna elke dag in een andere samenstelling getraind. Dat maakt het moeilijk om aan je automatismen te werken. Met die omstandigheden moet je ook rekening houden. Wat dat betreft verdient de ploeg meer krediet dan die op dit moment krijgt."

"We hebben in korte tijd twee topwedstrijden gespeeld, na Dinamo Zagreb en AZ speelden we bij Kozakken Boys", zegt Ten Cate op de officiële website van Ajax. "Kozakken Boys kwam op het verkeerde moment. Sommige jongens zijn niet goed met die wedstrijd omgegaan. Ook de jongens die normaal minder vaak spelen, moeten hun verantwoordelijkheid kennen."

Komend weekend wil Ajax sportieve revanche nemen voor het zwakke optreden tegen Kozakken Boys, als VVV Venlo naar de ArenA komt. Deze thuiswedstrijd tegen de promovendus zou eigenlijk geen problemen op mogen leveren, maar Ten Cate houdt een slag om de arm. "Makkelijk is het alleen als we net zo hard werken als VVV. Als dat zo is, winnen we. Ajax heeft meer kwaliteit dan VVV."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen