Duitsland kan zich als eerste land plaatsen voor EK

12 oktober 2007, 10:13

Duitsland wordt hoogstwaarschijnlijk het eerste land, buiten gastlanden Zwitserland en Oostenrijk, dat zich gaat plaatsen voor het EK van 2008. Onze oosterburen maken tot dusver een vlekkeloze kwalificatiecyclus door en hebben zaterdag, op bezoek in Ierland, aan één puntje genoeg om EK-deelname veilig te stellen.

Duitsland heeft momenteel acht punten voorsprong op Ierland, de nummer drie van de groep. En aangezien de Ieren nog maar drie duels te gaan hebben is Duitsland niet meer te achterhalen, als de Duitsers minimaal een puntje pakken in Dublin.

Bondscoach Joachim Löw hoopt dat zijn team, ondanks de afwezigheid van onder meer Michael Ballack, Miroslav Klose, Tim Borowski, Phillip Lahm en Bernd Schneider, de klus in Ierland alvast kan klaren. "We willen EK-deelname nu alvast veilig stellen. Het is goed om in een vroeg stadium duidelijkheid te hebben", stelt hij.

Dat hij in Ierland een half basiselftal mist, baart Löw geen zorgen. "We hebben genoeg kwaliteit om de absentie van deze spelers op te vangen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen