Groep A: Hattrick Smolarek zet Polen in zetel

Ger
13 oktober 2007, 19:15   Bijgewerkt: 14 oktober 2007, 00:20

Leo Beenhakker heeft met Polen uitstekende zaken gedaan in Groep A. De ploeg van de Nederlandse Don Leo won thuis met 3-1 van Kazachstan, dankzij een uitblinkende Ebi Smolarek.

Voormalig Feyenoorder Smolarek was na rust met een zuivere hattrick tussen de 55e en 65e minuut van de wedstrijd de grote man bij de Polen. Kazachstan was in de 20e minuut nog wel op voorsprong gekomen door Byakov. Het duel lag geruime tijd stil door een defect aan de lichtinstallatie. Polen houdt door de zege de leiding in groep A van het kwalificatietoernooi.

Portugal, dat won bij Azeirbeidzjan (0-2), volgt op vier punten. De Zuid-Europeanen dankten de overwinning in de EK-kwalificatie aan doelpunten van Bruna Alves en Hugo Almeida. Azerbeidzjan moest het ruim een uur met tien man stellen omdat Kerimov in de 29e minuut de rode kaart kreeg.

Nummer drie Finland heeft vier punten minder dan Polen. De Finnen kwamen tegen België niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Ook nummer vier Servië raakte verder achterop. De ploeg kwam bij Armenië niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel (0-0).