Groep B: Wederom belangrijke zege Schotland

13 oktober 2007, 19:20   Bijgewerkt: 14 oktober 2007, 01:23

Het EK van 2008 begint voor Schotland nu toch wel heel dichtbij te komen. De Tartan Army zorgde zaterdag voor de zoveelste suprise van deze kwalificatiecyclus, door Oekraïne met 3-1 te verslaan. Hierdoor staat de ploeg van coach Alex McLeish nog steviger aan kop van de loodzware kwalificatiegroep B.

Schotland kende een droomstart tegen Oekraïne. Binnen tien minuten stond het al 2-0, door goals van Miller en McCulloch. Andrei Shevchenko bracht de spanning terug in het duel door na 24 minuten 2-1 te maken, maar de Schotten lieten zich de kaas niet van het brood eten. McFadden bepaalde na rust de eindstand op 3-1.

De wedstrijd tussen Schotland en Oekraïne stond onder leiding van Pieter Vink. Hij trok acht keer de gele kaart, keurig verdeeld over beide ploegen.

De Fransen dankten de zege aan doelpunten van Karim Benzema (2), Nicolas Anelka, Thierry Henry, Jerome Rothen en Hatem Ben Arfa. Henry maakte zijn 41e interlanddoelpunt. Hij mag zich nu samen met Michel Platini de {image[254602][right-half][]}meest productieve international uit de geschiedenis van het Franse voetbal noemen.

Italië won de thuiswedstrijd tegen Georgië met 2-0. De wereldkampioen dankte de zege aan doelpunten van Pirlo en Grosso. Italië blijft door de overwinning tweede in groep B. De formatie heeft een punt minder dan de verrassende koploper Schotland. Frankrijk heeft twee punten minder dan Schotland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen