Jol: "Een commandant verlaat zijn troepen nooit"

2 oktober 2007, 07:30

Heel White Hart Lane maakte zich maandag op voor een feestje. Tottenham Hotspur bestond 125 jaar en veel voormalig spelers en managers waren uitgenodigd om het thuisduel tegen Aston Villa bij te wonen. Het feestje dreigde echter uit te lopen op een fiasco, toen Aston Villa brutaal een 1-4 voorsprong nam. Dat het uiteindelijk nog 4-4 werd zorgde er voor dat er toch nog reden tot vrolijkheid was, maar het maakt de positie van manager Martin Jol er niet veel sterker van.

Na de puntendeling staat Tottenham Hotspur, dat deze zomer tientallen miljoenen spendeerde om eindelijk eens de Champions League te halen, nog altijd op een beschamende achttiende positie in de Engelse Premier League. En met uitwedstrijden tegen Liverpool en Newcastle voor de boeg, lijkt de kans klein dat de Spurs op korte termijn uit de gevarenzone kunnen komen.

Ook Jol zelf lijkt te beseffen dat zijn toekomst bij de Spurs aan een zijden draadje hangt. "Het was een enorme opluchting dat we alsnog gelijk speelden. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurd was, als we hadden verloren van Aston Villa."

Toch peinst de Scheveninger er niet over, om de handdoek in de ring te gooien. "Er wordt al wekenlang over mijn toekomst gesproken, dus ik stoor me er inmiddels niet meer aan. Ik kijk liever vooruit. Luister, mijn hele familie heeft vroeger bij de marine gewerkt. Het eerste regel daar, is dat een commandant zijn troepen nooit mag verlaten. Als dat gebeurt, is de situatie helemaal verloren."

Jol kreeg tegen Aston Villa bijval van zijn spelers. Toen Younes Kaboul de 4-4 maakte, renden alle spelers naar de coach toe, om hem in het feestgedruis te betrekken. "Hij heeft de steun van alle spelers", zegt Robbie Keane, die zelf de 4-3 maakte, dan ook. "Natuurlijk maken we een lastige periode door en loopt het niet gesmeerd. Maar om terug te komen van een 4-1 achterstand, is heel bijzonder. Het bewijst dat er veel wilskracht en karakter in deze ploeg zit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen